Starten/Historikk

 

 

 

I mai 1987 kjøpte Rolf Erik en liten Strihåret Dachshundtispe av Akesl G. Schjervheim, som skulle brukes på hare og rådyrjakt. Hun fikk navnet , Akki`s H W Tyra. Lite visste vi den gangen om hvilken fantastisk hund vi fikk! Sommeren gikk med til trening, da bare på hare, for å få en så spornøye hund som mulig. Bare fire måneder gammel jaget hun harepus av hjertets lyst, og den første høsten ble det skutt 6 harer for henne før hun var borti rådyr. Men sent samme høsten ble det også skutt 3 rådyr for henne. Da var grunnlaget lagt for en lang og fantastisk karriere!

1989 stilte vi Tyra på Drevprøve i Glåmdal dachshundklubb for første gang. Den gangen gikk denne prøven 23.september, og Tyra ble beste debutant med 1.premie, 95 drevminutter med 6 + poeng. Dommer var Jon Holter. Drevprotokollen het da "Bedømmelse av hundens egenskaper"og dommer krysset av for + og – poeng.

Den 4 november startet vi henne i Telemark DHK med resultat, 1.premie, 70 minutter drevtid og 9 + poeng, og prøvens beste hund! Dommer her var Tom Kierulf. Nå var vi veldig spente, kunne vår Tyra klare å bli Norsk Drevchampion?

Den 11 november ble en merkedag for oss. Drevprøve i Vestby, Gert Mosen var dommer, og med 10+ poeng, 79 drevminutter fikk Tyra 1.premie med HP og ble prøvens nest beste hund, OG Norsk Jaktchampion på Drev!! Du verden så stolte vi var.

Nå begynte andre å spørre oss om vi ikke skulle til Sverige på drevprøve også. Den 2 desember i 89 stilte vi Tyra i Borgvik, Sverige og resultatet ble 1.premie og prøvens beste hund. Hun fikk også "Tuff"pokalen.

Målet var nådd og spørsmålet om vi skulle ha valper på henne kom fra mange. Men hvem skulle vi bruke? Valget falt på Stubbkarrs Calle, og 6.mai 1990 kom det 4 vakre små nurk til verden i vår dobbeltseng. C T Alf, C T Aro, C T AAse og C T Afrøya. Etter det første valpekullet til Tyra søkte vi NKK i 1990 om kennelnavn.

Dette ble starten på Kennel Prestbråtan