Trening av ettersøkshund.

 

Hver vår, når snøen har gått, holder vi blodsporkurs i egen regi og i Jevnaker Jeger og Fiskeforening. Dette er for de som vil lære å trene sin egen hund til ettersøkshund, og gå opp til prøve, som en ekvipasje, etter endt kurs.

For oss som driver med jakthunder er høsten en meget hektisk tid med mye trening og jakt. Derfor er det veldig viktig å stimulere hunden også ellers i året. Da er blodspor flott trening som gir både hunden, og føreren andre arbeidsoppgaver.

Noe av det viktigste med kurset er at deltagerene ikke legger spor til egen hund, og at sporet aldri er så vanskelig at hunden ikke kommer til sporslutt. Noe av det viktigste er at hunden og like viktig, førerenmå motiveres, og all trening foregå positivt på hundens premisser. Masse ros hører med. Det er ikke vanskelig å se at hunder og førere liker utfordringen dette er. Noen av kursdeltagerene har uttalt at de har lært å kjenne hunden sin på en helt annen måte, og at de har skapt et enda mer fortrolig bånd til hverandre.

Treningen starter med 30 meter og ender med fullværdig spor på 600 meter med alle vanskelighetsgrader det skal være. For mer informasjon om fullværdig spor, ta en titt på Norsk Kennelklubbs web sider.

Vi anbefaler alle som trener blodspor å få en kamerat til å legge sporet for deg. Dette tvinger deg som fører til å lære deg å lese hundens signaler og ikke minst stole på hunden. Når en har lagt sporet selv er det fort gjort å være for snar til å rettlede hunden på noe den antagelig selv hadde klart med mer tid.

Vi anbefaler trening på blodspor maks en gang i uka, og aldri slik at hunden blir lei!! Skulle det skje, vent med trening i 2-3 uker, og finn på noe annet gøy!

Kennel Prestbråtan ønsker alle lykke til.