NUCH, N J(d)Ch, SE J(d)Ch, FI J(d)Ch, DK J(d)Ch, Nord J (d)Ch Prestbråtan`s O N Musas merittliste, sesongen 2019-2020.
Er det rart vi er stolte av henne?
Det er lov å fortelle litt om gode prestasjoner.

Musa startet sin karriere på jaktprøver i Tyskland i mars 2019. Hun var da akkurat fylt 1 år.
Det er slik i Tyskland at en hund som skal gå deres «Støverprøve» først må bestå to andre prøver før de får starte på støverprøven. Den første prøven vi stilte på var skuddfasthets prøven som ble bestått med glans. Deretter var det «Sporlout prøve». Dette er en jaktprøve som forgår slik at 10-20 mennesker med hunder i bånd, klapper seg over enorme jorder i håp om å støkke ut Feltharer. Når Feltharen er på beina blir en hund sluppet på sporet som hunden skal følge med mye lyd, los, til dommer avbryter prøven. Her fikk Musa en 2 premie.
Så var det endelig klart for den store Støverprøven som er tredelt. I først del skulle jeg gå med Musa med slakt bånd og ved fot i skogen til dommeren var fornøyd, deretter skulle jeg binde Musa til et tre (fikk lov til å legge ned jakken min). Her hun skulle ligge helt stille i 5 minutter uten at hun så meg. Jeg satt ute av syne bak et enormt stort tre. Etter 3 minutter skjøt dommeren først 2 skudd (15 meter fra hunden)med hagle (Musa skulle være fullstendig i ro) og etter nye 2 minutter ble jeg kalt frem for å løsne båndet til Musa, hun skulle ikke røre seg før jeg hadde løsnet henne og fått beskjed om å komme ut. Her fikk vi mye skryt av de tyske dommerene.
Del 2 var også en lydighetsbasert prøve. Alle deltagerne sto på rekke med hunden ved fot. Musa skulle sitte ved fot, uten å røre seg, eller hoppe på meg mens det gikk klappere som slo i busker og trær, samt at en dommer skjøt kontinuerlig med hagle forbi alle hundene. Musa bestod også denne delen med glans.
Siste del er vel det nærmeste vi kommer en norsk jaktprøve. Vi ble delt i grupper med dommer og fikk tildelt en «Parsell» som det heter i Tyskland. Altså et lite område hvor hunden skulle slippes for selv å finne rådyr å jage dette med godt mål og rikelig lyd ut av parsellen. Fører fikk kun lov til å følge hunden 15 meter inn i skogen. Så var prøven over. Musa fikk her tildelt 1. premie og prøvens nest beste hund av samtlige deltagere.

Utover sommeren 2019 stilte vi Musa på flere utstillinger og hun ble tildelt 2 x Cert, og ble tidlig «fullcertet». Det vil si hun måtte si ifra seg to cert da hun ikke trengte fler før etter fylte 2 år.
Musa fylte 2 år 20.02.2020, og får å få ut sine jaktchampionater kreves det jo minst 1 x VG på utstilling etter fylte 2 år, så da reiste vi til Danmark og stilte henne ut den 29.02.2020. Her fikk hun Excellent, så da fikk hun det hun trengte. Vi hadde meldt på flere utstillinger på våren for mulighet til å få ut et utstillingschampionat også, men da kom Koronaviruset og ødela de planene.

Musa har i jaktsesongen 2019-20 oppnådd 5 stk. jaktchampionater på Drev. Hun har i tilegg 1 x 2 premie på blodsporprøve 2019. Det som imponerer oss mest med Musa er hennes fenomenale jaktlyst og tross sin unge alder ALLTID presterer og gjør sitt beste. Høsten/sesongen 2019/2020 ble hun stilt på 6 drevprøver i Norge og har oppnådd 5 x 1. premie, og 1 x 2. premie. Danmark 1 x 1. premie, Finland 1 x 1. premie og Sverige 1x 1. premie. Alle hennes championater, samt det nordiske ligger nå inne i NKK for godkjenning, men dette tar også tid i disse Koronatider.

Musa er fantastisk hund og ha i hus og hun elsker barn , hunder og mennesker. En fullkommen jakthund med et utmerket hode, med andre ord.

Med Vennlig Hilsen
Kennel Prestbråtan
Marianne S og Rolf Erik Nilsen

For en fantastisk helg vi har hadde 7 og 8 august 2021. 

Musa var på to utstillinger i helgen og fikk lørdag på Nordland Dachshundklubbs utstilling i Fauske for dommer Frank Kristiansen, tildelt Certifikat, som utløste hennes norske utstillingschampionat.

Søndag stilte på NKKs Internationale utstilling i Fauske. Her ble det full pott med 1BTK, BIR, Cacib, og dermed deltagelse i gruppefinale 6/4. Her ble hun plassert som nr to, noe som er helt fantastisk for en Dachshund. 

 

En utrolig morsom helg og Hurra for Musa som nå også kan titulere seg

Norsk Utstillingschampion. 

 

 

 

Kommentarer

13.09.2022 18:56

Per Nilsen

Fantastiske meritter

11.01.2021 12:25

Stein P Vangstad

Drømme hund 🐶 👍